0 224 222 0267 | İletişim Formu |
  • Türkçe
  • English

Diş taşı (tartar ya da diş tartarı) nedir? Neden oluşur? Hangi sıklıkla diş taşı (diş tartarı) temizliği yapılmalıdır? Herkes de diş taşı oluşur mu? Tartar ( Diş Tartarı ) zararlı mıdır?

Diş Taşı Nedir? Neden Oluşur?

Diş taşı yeterli ve etkin fırçalamanın olmadığı her yerde oluşabilir. Tartar genellikle alt dişlerin iç yüzeyinde, üst dişlerde, arka dişlerin yanağına bakan yüzeylerinde oluşur.

İyi bir ağız hijyeni ve diş taşı oluşumunu engellemek için diş ipi veya diş arası fırçası kullanılması gerekmektedir. Fırça seçerken de kişiye göre fırça seçilmelidir. Eğer diş eti hassasiyetiniz ve ya diş eti problemlerine yatkınlığınız varsa, diş fırçası tercih ederken bu durum göz önünde bulundurularak tercih yapılmalıdır.

Hangi Sıklıkla Tartar Temizliği Yapılmalıdır?

Diş taşı temizliği 6 ayda bir yapılabilir. Hastanın dişlerine bakım şekli ve düzenine göre senede bir ya da bir buçuk senede bir olabilir.

Tartar ( Diş Tartarı ) zararlı mıdır?

Diş taşı (tartar) birebir zararlı değildir. Ama çevresinde oluşan bakteriler, yemek artıkları diş etinde rahatsızlıklara neden olabilir. Bu hastalıklar periodonti dediğimiz rahatsızlıklardır. Dişlerimizin çevresinde diş etinin altında çene kemiğini sarar. Diş taşı (diş tartarı) kronikleşmesi nedeniyle diş etinizde enfeksiyon oluşmaya başlar. Altındaki kemikte yıkım başlayan dişin zamanla kök ucuna kadar gelip diş kaybına neden olabilir. O yüzden erken teşhis ve erken tedavi çok önemlidir. Diş sağlığınız ve diş kaybı yaşamamak için kontrollerinize düzenli olarak 6 ayda bir gelmeniz gerekir.

Hemen Arayın
WhatsApp